BLOGI, RETKEILY, VINKIT ULKOILIJALLE

Esittelyssä päiväreppuni

Yleensä kun lähdetään päiväretkelle on meillä joku tavoite tai päämäärä. Se voi olla matkan kohde, retken ruokailuhetki, luonnosta nauttiminen, tai joku muu syy joka saa sinut lähtemään ulos. Kun liikutaan maastossa kannattaa etukäteen miettiä minne mukaan otettavat tavarat pakkaa, jotta retkestä tulisi mieluisa.

Retkellä päiväreppu selässä

Reppuretkellä

Retkellä repun kanssa

Retkeilyä kauniissa maisemissa

Eväsretki luonnossa

Retkimuonaa kallioilla

Omaan reppukokoelmaani kuuluu kolme päiväreppua. Jos lähdetään pienimmästä, se edustaa ex tempore -reissurepun aatelia. Jos ei tarvitse paljon vaatetta mukaan, eikä ruokaa ole paljon, saa tärkeimmät varusteet mahtumaan hyvin Fjällrävenin Kånken -reppuun. Kevyenä se kulkee huomaamattomasti selässä. Keskikokoinen Osprey Mira AG 26 on monine säilytystaskujensa ansiosta suosikkini kun kyseessä on varusteiden pakkaamisesta. Tavarat saa hyvin järjestykseen ja reppua ei tarvitse tyhjentää kokonaan kun etsii jotain tiettyä. Varusteet löytyy helposti omista lokeroistaan! Talvella, kun mukaan tarvitsee enemmän vaatetta, on myöskin repun syytä olla isompi. Osprey Talon 33 on tähän tarkoitukseen loistava kokonsa puolesta. Kaikissa kolmessa repussa on yksi tärkeä ja hyvä ominaisuus: Jos haluat keventää vaatetusta, saa takin helposti ja nopeasti kiinnitettyä repun päälle, ilman mitään kommervenkkeja.

Päiväreput Fjällräven Kånken, Osprey Mira AG 26 sekä Osprey Talon 33

Kun pakkaan reppuni päiväreissua varten, on minulla usein samat perusvarusteet mukana, vaikkakin reissut voi vaihdella maastoltaan, vuodenajoiltaan ja pituudeltaan. Tärkein, mutta toivottavasti vähiten käytetty varuste on ensiapulaukku. Jo lyhyellä matkalla voi sattua haavereita, ei vaan itselle vaan myös kanssaretkeilijöille. Kyseessä ei edes tarvitse olla mitään vakavasta, vaan jo pieni hiertymä voi tehdä retkestä ikävän. Ensiapulaukusta vaan rakkolaastari päälle ja reissu sen kuin jatkuu! Muut varusteet jotka kuuluvat perusvarustekategoriaan ovat kompassi, taittoveitsi, nenäliinoja ja ekstravaatetta (esim. päähine ja sormikkaat). Jos retken aikana on tarkoitus murkinoida, on siihen liittyvät varusteet, esim. lusikka ja muki huomioitava. Yleensä minulla on joko termospullo tai retkikeitin matkassa, riippuen retken luonteesta ja ruoan valmistelutavasta. Muut varusteet ja asusteet voi vaihdella sään mukaan, mutta kesäisin sanoisin että aurinkorasva sekä aurinkolasit kuuluvat repun perusvarustukseen.

Päiväretkelle mukaan otettavat tavarat

Katso video päiväreppuun tarvittavista varusteista:

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 27 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Retkeily, Vinkit ulkoilijalle"