BLOGI, RETKEILY

Espoon keskuspuisto japanilaisella vivahteella

Päivä pitenee päivä päivältä, ja kohtapuolin saadaan nauttia valoisasta ajasta vuorokauden ympäri. Nyt huhtikuun loppupuolella voi vielä tulla kiire, jos töiden jälkeen haluaa nauttia auringosta. Näin ainakin meille kävi kun tehtiin lähiretki keskelle Espoota.

Päiväretki Espoon keskuspuistoon

Koko työpäivän ajan katsoin aurinkoiselle pihalle ja päätin että tästähän säästä on nautittava töiden jälkeen! Pari puhelua ystävilleni, ja hekin olivat mukana! Nyt vaan oli päätettävä minne menemme ja mitä teemme. Joten päätimme tehdä ex-tempore-tyylisen lähiretken. Kun etsii sopivia retkikohteita lähistöltä kannattaa tavallisten nettikarttojen (esim. Google Maps) avulla etsiä ”vihreitä” alueita, jolloin alue yleensä on mukavan luonnonläheinen. Tällainen alue sijaitsee Espoon ytimessä, nimittäin Espoon keskuspuistossa. Vaikka olen melkein koko ikäni liikkunut ympäri Espoota, on keskuspuisto jäänyt minulle aivan tutkimattomaksi alueeksi. Lisää kiinnostavia retkeilykohteita löydät Partioaitan lähiretkeilyn kohdeoppaalla: etsi lähiretkeilykohteita.

Kuntorata Espoonpuistossa

Päiväretki keskuspuistoon

Kevään merkkejä

Sushi maistuu myös retkellä

Haimme paikalliselta sushi-ravintolasta valmiit ruoka-annokset jonka jälkeen matkamme jatkui kohti keskuspuistoa. Puisto sijaitsee keskellä Espoota ja rajoittuu pohjoisessa Suvelaan ja Tuomarilaan sekä etelässä Latokaskeen ja Olariin. Finnoontie kulkee puiston halki. Alueelta löytyy erilaisia ulkoilureittejä, kuntoratoja sekä luontopolku. Kännykän avulla löysimme netistä puiston yksityiskohtaisen kartan, johon oli merkitty puiston eri reitit sekä alueelle tarkoitetut parkkipaikat. Löysimme kuitenkin vielä toisen parkkipaikan Pellavakasken päästä, joka ei ollut merkitty alueen nettikartalle mutta oli sopiva kun puistoon ajaa Latokasken suunnalta. Julkisilla pääsee myös puiston alueelle monelta eri suunnalta. Hyvä maamerkki puistossa on Harmaakalliolla sijaitseva 326 metriä korkea radio- ja televisiomasto.

Espoon keskuspuiston metsää

Kuntojumppaa retkeilyn lomassa

Lounastauko Espoon keskuspuistossa

Lähdimme kiertämään Latokasken kuntorataa vastapäivään. Ideana oli että jossain kohdin pitäisimme ruokatauon auringossa. Nyt oli vaan etsittävä aurinkoinen paikka. Löysimme kuntoradan toisesta päädystä metsäisen rinteen (tai ehkäpä vähän liiankin metsäinen), mistä oli näkyvyys Espoon Kaupunginpuutarhaan. Paikka oli kuitenkin aurinkoinen ja löysimme sopivan kaatuneen puun joka toimi hyvänä penkkinä. Ja ruokailun aikana totesimme taas kerran että  kaikki maistuu paremmalta ulkona! Ehdimme hyvin nauttia japanintyylisen ateriamme ennen kuin aurinko katosi horisontin taakse. Sitä ennen saimme nauttia myös upeasta tulenpunaisesta auringonlaskusta! Jatkoimme matkaa kuntoradan ympäri, jolloin myöskin vähän harmiksemme huomasimme että radan eteläpäässä olisi ollut parempia ruokailuun sopivia kallioita. Vinkkinä kaikille!

Sushia retkieväänä

Sushi maistuu myös retkellä

Keskuspuisto sopii hyvin kaikenlaiseen ulkoiluun. Maastosta löytyy myös kiintorasteja, jos on kiinnostunut suunnistuksesta. Ilmaisia karttoja saa Espoon yhteispalvelupisteistä. Myöskin Geokätköjä on piilotettu laajalti koko alueelle. Talvella puistossa voi kulkea myös hiihtolatuja pitkin. Jos haluaa lyhyessä ajassa käydä suurimman osan puistoa läpi, kannattaa olla polkupyörällä liikenteessä.

lähiretkeily

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 27 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Retkeily"