BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Garmin Fenix 3 HR kellon käyttötesti, testi 5

Tästä lähtee, nimittäin operaatio Garmin fēnix 3 Sapphire HR. Kyseessä on tinkimätön GPS-urheilukello, joka on tarkoitettu vaativille urheilijoille ja ulkoilijoille. Elevate™-sykemittaustekniikan ansiosta tämä tehokas kello on aina valmiina toimintaan ja kilpailuun. Kello sisältää runsaasti ominaisuuksia monilajiharjoitteluun, polkujuoksuun ja navigointiin. Kestävä, urheilullinen kello on valmistettu laadukkaista materiaaleista, ja se sisältää älyominaisuuksia. Näillä neljällä ylistävällä lauseella alkaa pitkä ja seikkaperäinen kellon esittely.

En ole urheilija, en aina edes ulkoilija vaativasta puhumattakaan. Olen potilas, olen kuntoutuja. Vaativa siinä mielessä, että diagnooseja on yli kymmenkunta ja parantuminen olisi ihme. Kuntoutumisenkaan tavoitteena en enää pidä työkykyä, vaan lähinnä jonkinlaisen toimintakyvyn säilyttämistä ja inhimillisempää elämää. Epäinhimillistä elämästäni tällä hetkellä tekevät erittäin vaikeat ja laaja-alaiset kivut, rajut pahoinvoinnit sekä hurja infektioherkkyys. Näitä kivisiä polkuja olen tallannut nyt yli kymmenen vuotta, taistellen hoidosta ja avusta sekä mahdollisuuksista. Pahimpina aikoina istun pyörätuolissa, parhaimpina aikoina kävelen itse ja kaikkea siltä väliltä. Kivut ovat kuitenkin jatkuvat, vuodesta toiseen. Kaikesta huolimatta pyrin elämään mahdollisimman tavallista elämää, täytän syksyllä 24 enkä vielä aio luovuttaa.

Itse asiaan, hain testiryhmään sillä pidin mielenkiintoisena mahdollisuutta tutustua uusimpaan teknologiaan. Mitä se antaisi minulle, tässä tilanteessa? Kerrottakoon jo nyt, että yllättävän paljon. Ensivaikutelma oli mahtipontinen, pienestä laatikosta paljastui hämmentävän iso kello. Suomenkielistä tekstiä tuli mukana älyttömän vähän, kannattaa hakea alkutaipaleelle apuja tästä (PDF) linkistä. Käyttöönotto sujui hyvin, lataaminenkin oli helppoa ja nopeaa heti ensimmäisestä kerrasta alkaen.

Garmin fēnix 3 Sapphire HR pakkaus

Garmin fēnix 3 Sapphire HR unboxing

Garmin fēnix 3 Sapphire HR lataaminen

Ongelmat alkoivat aivan yllättäen käyttöönottoa seuraavana aamuna, esitellessäni ylpeänä kellon monipuolisia ominaisuuksia avomiehelleni. Kesken kaiken kello pimeni ja kellotaulussa luki vain teksti “Garmin” eivätkä mitkään painikkeet toimineet, jonkin ajan kuluttua kello alkoi taas toimia mutta ei ongelmitta. Kieli oli vaihtunut suomesta englanniksi ja lukittautunut, muita kieliä ei enää ollut tarjolla. Palautin tehdasasetukset, tuloksetta. Luin hikihatussa ohjeita, tuloksetta. Tästä lähti jotakuinkin kuukauden mittainen vaivalloinen taival, jonka äärimmäisen tylsillä yksityiskohdilla en rasita teitä enempää. Kuvailemani bugi on kuulemma hyvin harvinainen ja korjattavissa mikäli päivittää kellon liittämällä tämän tietokoneeseen, kohdallani ongelmaksi muodostui tietokoneettomuus. Applen tabletti ei kelpaa, se tiedoksi siis omenakansalle. Käyttötesti pääsi lopulta jatkumaan toimivalla kellolla, helpotuksen huokaus.

Garmin fēnix 3 Sapphire HR koiralenkillä

Garmin fēnix 3 Sapphire HR ratsastuksessa

Kello oli mukanani kaikkialla, nukkuessa, siivotessa, kaupungilla, messuilla, fysioterapiassa, ratsastusfysioterapiassa, lenkkeillessä, pyöräillessä jne. Pidän erityisesti kellon siisteydestä ja selkeydestä sekä sen monipuolisuudesta, kaikki tarvitsemani tuntuu olevan somasti paketissa. Missään välissä en kokenut kellon olevan edessä tai tiellä, se sopii kaikenlaiseen menoon ja menemättömyyteen.

Ratsastusfysioterapian aikana on mielenkiintoista seurata sykettä, sen nousuja ja laskuja tehtävän mukaan. Lenkkeillessä seurailen paitsi aikaa, myös esimerkiksi askeleita. Kaupungilla ja messuilla on ihanaa olla huolehtimatta, kello ilmoittaa värinällä sekä tekstihälytyksellä saapuvista puheluista ynnä tekstiviesteistä.

Kalenteriakaan ei tarvitse kurkkia, kello kertoo seuraavat menot. Tietyt kotityöt tekevät kipeää, se näkyy myös sykkeessä. Kun sattuu ja kovaa, syke nousee. Saan siis uutta tietoa siitä, miten kroppani milloinkin toimii. Sekin on sanottava, että kello ranteessa vähentää huomattavasti turhaa puhelimen kurkkimista. Olo on jotenkin vapaampi, niin hassulta kuin tämä ehkä kuulostaakin. Ainoa heikkous tuntuu olevan tabletteihin sopimattomuus, tietokoneita kun ei kaikilla ole. Connect-sovellus kannattaa ladata puhelimelle, tabletille sitä ei näytä saavan. Kello on toki kooltaan iso, mutta siihen tottuu. En pidä tätä ongelmana vaikka olenkin pienikokoinen naisihminen.

Kirjoittaja ja testaaja Roosa Eskonsalo.

Garmin fēnix 3 Sapphire HR

Garmin fēnix 3 Sapphire HR

Garmin fēnix 3 Sapphire HR

Garmin fēnix 3 Sapphire HR

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"