BLOGI, VINKIT ULKOILIJALLE

Henkilökunnan lempitakit talveen

Kunnollinen talvitakki on kenties talven tärkein vaate. Talvitakin valinnassa kannattaa olla tarkkana ja kiinnittää huomiota erityisesti käyttötarkoitukseen. Puhtaasti kaupunkikäyttöön tuleva talvitakki on taatusti erilainen kuin ankariin erämaaolosuhteisiin hankittava.  Meiltä löydät takin niin kaupunkiin, talviretkeilyyn kuin hikisempiinkin talvilajeihin. Mutta mitkä takit ovat henkilökuntamme talvisia suosikkeja?

Anu – Arc’teryx Atom AR HoodyMarjo – Fjällräven Nuuk Parka | Santeri – Fjällräven Greenland Winter Parka | Minna – Fjällräven Barents Parka Antti – Tierra Roc Blanc Jacket Gen.3 Mira – Fjällräven Luhkka Down

Anu, Yrjönkatu –
Arc’teryx Atom AR Hoody

 

Miksi juuri tämä on lempitakkisi?
Tämä on lempitakkini, koska se on niin pehmeä ja miellyttävä päällä. Pidän myös takin ulkonäöstä, erityisesti väristä.

Missä käytät takkia?
Käytän takkia niin metsässä kuin kaupungissakin.

Mikä on takin paras ominaisuus?
Se on erittäin kevyt ja silti lämmin. Sopii myös syksystä kevääseen, koska se hylkii vettä. Kovemmilla pakkasilla sen voi laittaa toisen takin alle.

Onko takki päällä tapahtunut jotain unohtumatonta tai mielenkiintoista reissussa?
Käytin takkia iltaisin Fjällräven Classicissa ja se reissu olikin kokonaan unohtumaton.

Jotain muuta mitä haluat takista sanoa?
Suosittelen kokeilemaan päälle, niin tietää miten hyvältä takki voi tuntua.

 

Lue lisää takista
Arc’teryx Atom AR Hoody naisille » 

 

Marjo, Itis –
Fjällräven Nuuk Parka

Miksi juuri tämä on lempitakkisi?
Minä ja mun Nuuk ollaan uusi tuttavuus. Aiotaan ottaa alkanut talvi vastaan toivomalla pakkasia!

Missä käytät takkia?
Tykkään, että takki on sellainen vähän kaikessa käyttis. Nuuk Parkassa yhdistyy mulle sekä kaupunki- että retkeilytakki.

Mikä on takin paras ominaisuus?
Takissa on ISO huppu ja paljon taskuja. Ja herkullinen punainen väri!

Jotain muuta, mitä haluat takista sanoa?
Jos niitä pakkasia ei tulekaan niin komeasti kuin viime talvena, voin luottaa, että tää takki kuitenkin suojaa Helsingissä puhaltavalta hyiseltä ja niin kostealta meriviimaltakin.

 

Lue lisää takista
Fjällräven Nuuk Parka naisille »
Fjällräven Yupik Parka miehille »

 

Santeri, verkkokauppa –
Fjällräven Greenland Winter Parka

Miksi juuri tämä on lempitakkisi?
Greenland Winter Parka on yksinkertaisen tyylikäs ja ajaton talvitakki. Parkamallisena se on hiukan pidempi ja suojaa näin hyvin kylmältä tuulelta ja tuiskeelta.

Missä käytät takkia?
Käytän takkia lähes päivittäin. Se sopii hyvin sekä arkeen että juhlaan. Kaupunkiin ja päiväretkelle.

Mikä on takin paras ominaisuus?
Se on täydellinen monipuoliseen kaupunkikäyttöön. Takki on tarpeeksi lämmin ulkona liikkuessa, muttei liian kuuma sisätiloissa. Pehmeä teddy-vuori on lisäksi mukavan pehmeä ja näyttää hyvältä.

Jotain muuta, mitä haluat takista sanoa?
Takin kangas on vettähylkivä ja hengittävä G-1000 Eco, jota voi Greenland-vahalla kyllästää tarpeen mukaan. Vahaa käyttämällä voit valita, mitkä osat takista haluaa paremmin vettäpitäväksi ja mitkä enemmän hengittäväksi. Esim. hartiat ja rinta voidaan vahata ja parantaa vedenpitävyyttä, kun taas selän voi jättää vahaamatta, jolloin se hengittää paremmin. Tiesithän, että 365-klubilaiset voivat vahata G-1000 vaatteensa ilmaiseksi jokaisessa myymälässämme.

 

Lue lisää takista
Fjällräven Greenland Winter Parka miehille »
Fjällräven Greenland Winter Parka naisille »

 

Minna, Tampere –
Fjällräven Barents Parka

Miksi juuri tämä on lempitakkisi?
Barents Parka on lämmin, muttei liian tuhti, ja siinä on sen verran mukavasti pituutta, että takapuoli on kylmältä viimalta kunnolla suojassa, mutta reippaampikin askellus onnistuu. Kestävä G1000-materiaali ei ota itseensä pienestä rymyämisestä ja koirien kynsistä. Vedenpitävä Hydratic-kalvo on kiva lisä marraskuun räntäkeleillä.

Missä käytät takkia?
Koirien kanssa lenkillä silloin kun on kunnolla kylmä, meillä kun pitkillä lenkeillä käydään vaikka elohopea putoaisi – 25 asteeseen, valokuvausreissuilla, joissa kestävyys on olennaista kun tulee ryömittyä milloin missäkin maastossa, sekä kaupungissa työmatkoilla kun pitää seisoskella bussipysäkeillä pakkaskelissä tai lumimyräkässä.

Mikä on takin paras ominaisuus?
Väljähkö mitoitus, joka sallii pukea alle lisäeristystä tarvittaessa. Kestävyys. Monikäyttöisyys.

Jotain muuta mitä haluat takista sanoa?
Viime vuosina kovien pakkasten aika on ollut sen verran lyhyt, että todella tuhti talvipomppa viihtyi kaapissa suurimman osan talvesta. Muutama vuosi sitten vaihdoin sen tähän kevyemmin eristettyyn Barents Parkaan, jonka käyttöaika on paljon pidempi. Tähän voi hyytävillä keleillä laittaa alle vielä kevytuntuvan tai vastaavan eristetakin, jolloin tarkenee tönöttää vaikka kolmenkympin pakkasissa bussipysäkillä.

 

Lue lisää takista
Fjällräven Barents Parka naisille »
Fjällräven Barents Parka miehille » 

 

Antti, Sello –
Tierra Roc Blanc Jacket Gen.3

Miksi juuri tämä on lempitakkisi?
Mun ylivoimainen lempitakki laskuhommiin on Tierran Roc Blanc. Aika monta takkia on tullut kokeiltua ja tämä toimii niin rinteessä, rinteen ulkopuolella puuterissa sekä skitouring jutuissa.

Missä käytät takkia?
Käytän takki lasketellessa niin rinteissä kuin puuterissakin.

Mikä on takin paras ominaisuus?
Parasta on keveys! Varsinkin skinnatessa ylöspäin ei painoa edes huomaa, kun takki on pakattuna reppuun. Iso plussa tulee myös pitkistä hihoista. Hihat suojaavat hyvin ranteita syvässäkin lumessa.

 

Lue lisää takista
Tierra Roc Blanc Jacket Gen.3 miehille »
Tierra Roc Blanc Jacket Gen.3 naisille » 

 

Mira, Skanssi –
Fjällräven Luhkka Down

 

Miksi juuri tämä on lempitakkisi?
Tämä Fjällrävenin Luhkka on ollut mun suosikki jo vuosia. Ihastuin tämän tietynlaiseen erikoisuuteen. Luhkka on myöskin käytännöllinen vaikka ennakkoajatus voikin olla muuta.Viitta suojaa todella hyvin säältä ja lämmittää vaikka onkin ilmava. Lisäksi arvostan isoa ”kengurutaskua” jonne mahtuu kaikki tarpeelliset pikkutavarat.

Missä käytät takkia?
Suurimmaksi osaksi käytän ihan vaan kylillä, mutta viitta toimii hyvin vaikkapa tulistellessa taikka pilkkillä istuskellessa, missä vaan kaipaa lisää lämpöä taikka suojaa.

Mikä on takin paras ominaisuus?
Muuntautumiskyky!! Tätä voi käyttää alkusyksystä pitkälle kevääseen, alle voi laittaa tarpeen mukaan ihan kevyestä puserosta aina kevytuntuvakkiin. G-1000 kangas suojaa hyvin tuulelta ja sateelta plus kestää hyvin myös retkeilykäytössä. Viitan ilmettä saa hyvin kevennettyä irrottamalla karvan hupunreunasta. Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä, tämä tuote ei ole altis ”kutistumaan kaapissa” 😉

Onko takki päällä tapahtunut jotain unohtumatonta tai mielenkiintoista reissussa?
Tämä vaate oli mun luottovaate myöskin läpi pitkän ja kylmän talven kun odotin kuopustani, säästin monella tavalla kun uutta talvitakkia ei tarvinnut kasvavan vauvamasun kanssa hankkia. Nyt kun lapsi jo kävelee omilla jaloillaan, jatkaa viittaa yhä matkaansa harteillani.

Jotain muuta mitä haluat takista sanoa?
Fjällräven Luhkkan esikuvana on toiminut Saamelaisten Luhkka joka oli alkujaan miestenvaate, elikkä soveltuu paremmin kuin hyvin myös miesten käyttöön.

 

Lue lisää takista
Fjällräven Luhkka Down naisille » 

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Vinkit ulkoilijalle"