BLOGI, NAISET RETKELLÄ, TALVIRETKEILY, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Housut kaikkeen ulkoiluun – hiihtovaelluksesta purjehdukseen

Tierra Ace Pant -housut testissä Huippuvuorilla ja purjehdusreissulla.

Talvisin olen tottunut käyttämään kuorihousuja hyvän tuulenpitävyyden takia, ja siksi, että alle voi lisätä tai poistaa kerroksia lämpötilan mukaan. Muina vuodenaikoina käytän usein Fjällrävenin G-1000-materiaalista tehtyjä housuja. Kuorihousuja kannan myös tuolloin mukana sadepäivien varalta. Ongelmana usein on, vaikka tänä päivänä on olemassa hyvin hengittäviä kuorimateriaaleja, etteivät kuorihousut hengitä tarpeeksi, kun tulee liian lämmin. Toinen asia on kuorimateriaalin joustamattomuus liikkuvissa aktiviteeteissä. Softshell-housuja en ollut aiemmin käyttänyt reissuillani, mutta olin kuullut niistä paljon hyvää, joten päätin ottaa ne mukaan seuraavalle matkalle.

Hiihtovaellus Huippuvuorille

Kävin keväällä 2016 kolmen viikon hiihtovaelluksella Huippuvuorilla. Pakkasin mukaan kahdet housut: Fjällrävenin Eco-Tour -kuorihousut sekä Tierran Ace Pant softshell-housut. Kahden ensimmäisen viikon aikana oli reilusti pakkasta (−20°C­ – −30°C) ja tuuli sai lumen pöllyämään melkein päivittäin. Juuri tuulen, lumen ja kylmyyden takia käytin kuorihousuja kahden ensimmäisen viikon aikana. Yhtenä päivänä sää lauhtui, ja lumen sijasta taivaalta satoi alijäähtynyttä sadetta, joka jäätyi jääkerrokseksi vaatteisiimme sekä varusteisiimme. En ollut vielä täysin luottavainen käyttämään soft shell -housuja sellaisessa kelissä.

Reissun loppupuolella sää parani, ja kun laskimme alas jäätiköltä myöskin tuuli laantui. Lämpötila pyöri silloin 0°C – −15°C asteen välillä. Oli loistava keli vaihtaa kuorihousut pehmeisiin ja joustaviin soft shell -housuihin. Hiihdosta tuli mukavampaa, ja leiriytyessä ei ollut enää kiire riisua housuja. Tuuletusaukkoja tuli käytettyä ja ne toimivat todella hyvin, ja ne olivat helppo sulkea ja avata hiihdon aikana vaikka rukkaset kädessä. Vedenpitävät vahvistukset takapuolessa sekä polvissa mahdollistivat istumisen sekä puuhaamisen polvillaan lumessa ilman, että housut kastuivat. Tämä oli tärkeä ominaisuus kun pystytimme leiriä tai kun rakensimme lumesta esimerkiksi tuulisuojia. Soft shell -housujen huono puoli tuli myös esiin reissulla: Housut eivät suojaa kylmältä viimalta, ja kun tuuli yltyi, huomasi heti, että etenkin reidet olivat altistuneita kylmälle vaikka lämpötila oli ”vain” n. −10°C. Minulla oli alla Devoldin Expedition -merinokerrasto, mutta reisillä olisi pitänyt olla vielä paksumpi kerros ja tuulenpitävä sellainen, etteivät reidet olisivat kylmettyneet.

Soft shell -housut ovat hyvät myös purjehduksessa

Housut sopivat erinomaisesti myös veneilyyn ja purjehdukseen.

Soft shell hyvä valinta myös purjehdusreissulle

Olihan housut pakko laittaa myös kesätestiin, ja tällä kertaa ne lähtivät mukaan purjehdusreissulle. Nyt löysin suosikkipurjehdushousuni! Jos kaatamalla sataa, niin kuorihousut ovat järkevintä laittaa päälle, mutta Tierran Ace Pant soft shell –housut pitävät hyvin roiskevettä, ja kun takapuolessa sekä polvissa on vedenpitävät vahvistukset, voi huoletta istahtaa veneen kannelle vaikka se olisi vähän märkä. Liikkuvuus soft shell -housuissa on vain niin paljon parempi ja mukavampi, että kyllä pitää ajatella kaksi kertaa ennen kuin pukee kuorihousut päälle.

Ja vielä viimeiseksi – housut näyttävät ihan sairaan hyviltä!

Tierra Ace Pant -housujen plussat ja miinukset:

+ Mukavuus ja joustavuus

+ Toimii ympäri vuoden

+ Hyvät ja toimivat tuuletusaukot

+ Vedenpitävät vahvikkeet polvissa ja takapuolessa

–  Ei kesähelteille

Päivitys 4.3.2020: Kirjoitus on yhä ajankohtainen vaikka se on jo muutaman vuoden vanha. Tierra Ace -housut ovat päivittyneet pari kertaa vuosien aikana, mutta muutokset ovat olleet hyvin pieniä.

tierra ace pant softshell naisten housut
Tierra Ace Pant W – osta naisten malli »
tierra ace pant miesten softshell housut
Tierra Ace Pant M – osta miesten malli »

 

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 27 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Naiset retkellä, Talviretkeily, Tuotetestit ja -vinkit"