BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Icebreaker Cool Lite -testiraportti

Krista // Haimme Facebookissa kuutta 365 Klubin jäsentä testaajaksi Icebreakerin uusille Cool-Lite -malliston vaatteille. Monista innokkaista hakijoista, Krista Ylinen valikoitui yhdeksi testaajaksemme. Krista testasi vaatteita huhtikuun ajan ja tässä on hänen loppuraporttinsa muuttamattomana.
Tutustu Icebreaker Cool-Lite valikoimaan »
Lue kaikki Cool-Lite testiraportit »

Ääriolosuhteet ovat yleensä ikimuistoisimmat. Ne tilanteet, kun on pelosta huolimatta vienyt itsensä paikkoihin ja sääolosuhteisiin, joista ei ehkä aiemmin ajatellut selviytyvänsä. Luontokuvaajana olen todennut, että parhaimmat valokuvat tulevat yleensä juuri ääritilanteissa. Ja näihin tilanteisiin tarvitsen luotettavan varustuksen ja vaatetuksen jotta voin keskittyä vain eteenpäin menemiseen ja omaan tekemiseen.

Kuva: Marko Junttila

 

Retkeilen ja liikun luonnossa ympäri vuoden. Ei ole aikaa eikä paikkaa jolloin se ei olisi minulle hyvää tehnyt. Vaikka saan osan elannostani luontokuvauksella, on luonnolla minulle kuitenkin syvempi merkitys: se kutsuu luokseen niin onnellisen kuin onnettomankin, rentoutuneen kuin rauhattomankin. Siellä missä on tilaa hengittää, on myös tilaa ajatella ja palautua.

Ennakko-odotukset

Olen aina ajatellut, että haluan ostaa pitkäikäisiä, laadukkaita tuotteita niin taloudellisista kuin ekologisistakin syistä. Toivon, että ylläni olevat vaatteet olisivat eettisesti tuotettuja ja mahdollisimman pitkälle luonnonmateriaaleista valmistettuja. Tämän vuoksi halusin lähteä kokeilemaan Icebreaker Cool Lite -sarjaa, jossa oli annettu ymmärtää näiden ominaisuuksien yhdistyvän.

Olen aina kokenut merinovillan itselleni sopivimmaksi materiaaliksi, mutta olen kovin varauksellisesti suhtautunut sen tuotantotapaan. Icebreakerin käyttämä merinovilla on mulesing-vapaata villaa ja Cool Lite -kangasteknologiassa on merinovillaan yhdistetty puukuitua mikä haihduttaa kosteutta kolme kertaa nopeammin kuin pelkkä merinovilla. En voinut siis olla antamatta mahdollisuutta tälle menetelmälle, jolta itse jäin paljon odottamaan. Tarkoitukseni oli ottaa testikäyttöön tulleet urheiluliivit, t-paidan ja mekon osaksi omaa arkeani: ulkoilua, urheilua ja kotona oleskelua.

Kuva: Marko Junttila

 

Kuva: Marko Junttila

 

Ensivaikutelma

Saatuani tuotteet oli tuntuma ihoa vasten heti vaikuttava. Kevyt, mutta kestävältä tuntuva materiaali oli pehmeän ja laadukkaan tuntuinen eikä se kutissut ihoa vasten. Saumat olivat siistit ja kestivät nopealla testauksella hyvin kovaakin venyttämistä. Lupaava alku.

Mekkojen suhteen olen tottunut tyköistuvampiin malleihin, joten Icebreakerin väljä merinovillamekko laskeutui niihin verrattuna ihanan rennosti ylle. Mekko on yläosasta ilmavaa t-paitaa mukaileva ja kangas asettuu lantion kohdalta hieman tiiviimmin. Se on tarkoitettu mukavaan ja kepeään oleskeluun, joten mekko ei leikkauksestaan johtuen korosta käyttäjän muotoja. Kun sen pukee päällensä tuntuu kuitenkin kuin kesä laskeutuisi huoneeseen! Se vaikuttaa täydelliselle ulkoiluun sekä arkikäyttöön kotona. En päässyt Lapin 80 senttimetrisestä lumihangesta johtuen kokeilemaan mekkoa vielä kunnolla ulkona, mutta tulen ottamaan sen varmasti jatkossa mukaan matkoilleni lähelle ja kauas!

Kuva: Marko Junttila

 

Tuotteet testissä

Kuva:Marko Junttila

 

T-paidan malliin olin erityisen tyytyväinen. Se istuu yläosasta kauniisti ja tavallista t-paitaa hieman pidempi helma on mielestäni sopivan mittainen. Käytin paitaa lukkopainissa, päiväretkillä joissa ensisijaisena tarkoituksena oli luontokuvaus, kahden päivän kansallispuistoreissulla, kotona kuin rennossa kaupunkilookissakin. Paidan siistiltä näyttävä kangas taipuu siis monenlaiseen käyttötarkoitukseen. Hengittävä ja antibakteerinen kangas auttoivat kosteutta haihtumaan iholta eikä hikoilusta syntynyt tuoksua. Tätä paitaa tulen käyttämään jatkossa aktiivisesti eri tilanteissa. Ja mikä parasta, tämänkaltaista tuotetta ei tarvitse pestä jokaisen käyttökerran jälkeen vaan pelkkä tuuletus riittää.

Kuva: Marko Junttila

 

Urheiluliivit tuntuivat heti päällä hyvältä ja istuvilta. Painijaselkä antoi lihaksille tilaa liikkua ja pehmeät, tarkkaan leikatut saumat ja reunat eivät hiertäneet tai puristaneet. Liivit näyttävät hyvälle vaatteiden alla, tuntuvat tukevilta ja sopivan tiiviiltä. Myös näiden kangas, joka oli luonnollisesti muita tuotteita paksumpi, hengitti hyvin läpi rankankin urheilusuorituksen. Loistavat urheiluliivit aktiiviselle tekijälle!

Tällä käyttöjaksolla en ehtinyt vielä saamaan kuvaa siitä, miten tuotteet nukkaantuvat käytössä ja pestessä pidemmällä aikavälillä. Olen huomannut siinä hieman eroa eri merinovillatuotteiden välillä. Pääsääntöisesti olen kokenut, että merinovilla on kestänyt pitkään ja maksanut edullisempiin materiaaleihin verrattuna moninkertaisesti hintansa takaisin. Tuotteen nukkaantuessakaan en ole heittänyt sitä pois, joten käytännössä minulla on jäljellä kaikki vuosien varrella ostamani merinovillavaatteet – ne eivät ole koskaan pettäneet saumoistaan tai muuten rikkuneet.

Cool Lite -tuotteet ovat olleet ohuimpia käyttämiäni merinovillatuotteita, joten suoraa vertailua muihin samankaltaisiin vaatteisiin on haastava tehdä. Nämä tuntuivat kuitenkin muita merinovillavaatteitani kevyemmiltä päällä ja hengittävyyden puolesta t-paita ja mekko sopivat parhaiten kesähelteille sen sijaan, että niiden ensisijainen tehtävä olisi ylläpitää lämpöä talvipakkasilla. Tuotteet mahtuvat pieneen tilaan, joten ne on äärettömän helppo kuljettaa vaelluksellakin. Olisi mielenkiintoista kokeilla vielä sarjan muita tuotteita kuten pitkähiaisia paitoja ja leggingsejä saadakseni suoran vertailun esimerkiksi Devoldin tuotteisiin, joissa lämmittävyydellä on tärkeä rooli.

Yhteenveto

Yhteenvetona sanoisin, että näissä tuotteissa maksaa luonnonmateriaalit sekä laatu. Uskon, että ne tulevat kestämään vuosia käytössä. Mekosta en itse olisi valmis maksamaan kuitenkaan täyttä hintaa vaan toivoisin sen muotoilulta hieman enemmän, jotta se olisi täysin hintansa arvoinen. T-paita ja urheiluliivit ovat mielestäni hintansa arvoiset sekä malleiltaan minulle parhaiten näistä kolmesta istuvat. Pehmeä, sileä ja hengittävä materiaali takasivat sen, ettei vaatteet tuntuneet päällä vaan ne mukautuivat kaikkeen tekemiseen. Koen, että nämä vaatteet tulevat vastaamaan vaativankin ihmisen toiveisiin!

Teksti: Krista Ylinen
Kuvat: Marko Junttila & Krista Ylinen

Kuva: Marko Junttila

 

Villan lumo

villan lumo

Ilmastoon ja ympäristöön vaikuttavat tekijät otetaan huomioon ostoksia tehtäessä yhä useammin ja niitä pidetään tärkeinä kriteereinä. Kestävää kuluttamista ajatellen villa on erinomainen valinta. Hyviä, vastuullisia valintoja ei ole aina helppo tehdä, mutta esimerkiksi vaatteiden suhteen villatuotteet ovat aina hyvä valinta. Villalla on paljon hyviä ominaisuuksia, ja se sopii melkein mihin vain.

Lumoudu villasta »

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"