BLOGI, RETKEILY

Irtiottoja arjesta

Joka mediassa puhutaan usein kuinka ihmisen elämä on muuttunut kiireisemmäksi ja on vieraannuttu luonnosta. Olen myös huomannut, että vaikka teen pari pidempää vaellusreissua vuodessa, niin mieli halajaa metsään useamminkin. Tänä vuonna sitten päätin, että aina kun on mahdollisuus, niin lähden vaikka vain yhdeksi yöksi metsään. Täällä pääkaupunkiseudulla löytyvät Nuuksio, Sipoonkorpi ja Porkkalanniemi reilun puolen tunnin ajomatkan päässä. Rinkkaa on mukava pakata, suunnittelu on oikeastaan samanlaista kuin lähtisi pidemmällekin reissulle.

Lyhyemmillä reissuilla on se mukava puoli, että mukaan voi pakata hieman gourmee-ruokaa mukaan. Varsinkin alkukeväästä ja nyt syksyllä säät ovat viileämpiä ja ruoka säilyy hyvin yön yli reissuilla. Esimerkiksi keväällä valmistimme nuotiolla tandoori-kanaa ja toisella reissulla grillasimme lohta ja maissia pop-up-grillissä. Toki ihan keskellä kesääkin voi syödä makoisasti, mutta silloin on syytä ottaa mukaan kylmälaukku. Esimerkiksi Porkkalanniemen reissua varten laitoin ennen reissua jäätelöä ruokatermariin ja hetkeksi pakkaseen. Jäätelö kylmälaukkuun ja menoksi. Oli kyllä mukava istuskella illalla teltan edessä lämpimässä kesäillassa ja katsella auringonlaskua jäätelöä syöden.

Suosittelen erittäin lämpimästi lähtemään vaikka vain yhden yön reissuille lähimetsiin. Laita kännykkä äänettömälle, istuskele vain nuotiolla ja kuuntele luontoa. Yhden yön reissut ovat myös hyvä tapa harjoitella pidempiä vaelluksia varten, jos ei ole aikaisemmin yöpynyt metsässä. Usein kävelyä ei tule kuin muutama kilometri, mutta silti pääsee luonnon keskelle ja saa vain olla ja nauttia. Mukavia metsäreissuja kaikille!

Piia Outletista

Iso-Holman itäisempi nuotiopaikka, Nuuksio

Iso-Holman itäisempi nuotiopaikka, Nuuksio.

Hieman vaahtokarkkeja jälkiruuaksi

Hieman vaahtokarkkeja jälkiruuaksi.

Pop up grilli

Kolmoislammen leirintäalue Nuuksiossa (varattava tulipaikka), pop-up-grillillä valmistuu kätevästi ruuat.

 


Primuksen Lite Plus valmistaa nopeasti kuumaa juotavaa ja Helinox One -tuolissa on mukava istuskella iltaa

Primuksen Lite Plus valmistaa nopeasti kuumaa juotavaa ja Helinox One -tuolissa on mukava istuskella iltaa.

Porkkalanniemen leirintäalue

Porkkalanniemen leirintäalue.

Aamu-uinnin jälkeen on mukava syödä aamupalaa auringonpaisteessa

Aamu-uinnin jälkeen on mukava syödä aamupalaa auringonpaisteessa.

Iso-Holman niemen kärjessä oleva nuotiopaikka, Nuuksio

Iso-Holman niemen kärjessä oleva nuotiopaikka, Nuuksio.

Illallista nuotiolla

Illallista nuotiolla.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Retkeily"