BLOGI, NAISET RETKELLÄ, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Kevytuntuvatakki – TOP 5 käyttötarkoitusta

Untuvan lämmöneristyskyky perustuu siihen varastoituvaan ilmamassaan. Lämmöneristeenä paikallaan oleva ilma on tunnetusti paras, mahdollistaen luonnossa lintujen lämmönsäätelyn sekä keveytensä vuoksi myös niiden lentokyvyn. Ulkoiluvaatteissa untuva on oiva materiaalivalinta juuri näiden yllämainittujen ominaisuuksiensa vuoksi. Kun untuvaa laitetaan pienempänä määränä untuvatakkiin, saadaan tuotemalli nimeltä kevytuntuvatakki. Tämä takkimalli on todella monikäyttöinen ympäri vuoden.

 

TOP 5 -käyttötarkoitukset

1. Taukotakki

Kevytuntuvatakki vie pakattuna todella vähän tilaa ja se ei juuri paina mitään. Näin ollen se sopii loistavasti mukaan otettavaksi taukotakiksi. Käytössä pitää huomioida, että takki on helppo pukea ja riittävän iso mahtuakseen kuoritakin päälle. Taukotakissa huppu on plussaa, koska se antaa lisäeristettä pään ympärille. Taukotakkia voi käyttää myös leiritakkina teltassa tai tuvassa.

2. Lämpökerrasto

Kevytuntuvatakki toimii hyvänä lämpökerrastona toisen takin alla. Koska untuva ei vie paljon tilaa (suhteessa lämpöarvoon) ja koska takit ovat monesti muotoon ommeltu, kevytuntuvatakkia tuskin huomaa esimerkiksi kuoritakin alla. Myöskin untuvatakin liukas pintamateriaali soveltuu tähän käyttötarkoitukseen hyvin, koska takkien välistä kitkaa tuskin syntyy. Kun pitää untuvatakin kuoritakin alla, se pysyy myös suojassa sateelta, ja näin ollen ei tarvitse miettiä untuvan vedenpitävyyttä. Huppu voi olla tiellä, jos käytät takkia tähän tarkoitukseen, joten jos tulet käyttämään takkia tähän tarkoituksen, voi olla hyvä valita takki ilman huppua.

3. Kaupunkitakki

Miksipä ei kevytuntsikka sopisi kaupunkikäyttöön, kun se sopii kaikkeen muuhun? Nykyään monet untuvatakit, ja erityisesti  kevytuntuvatakit ovat suunniteltu tyylikkäiksi ja ne ovat muotoon ommeltuja. Ei siis tarvitse näyttää Michelin-ukolta, vaikka päällä olisi untuvatakki. Alle riittää ohut paita ja pärjäät hyvin kaupunkivilskeessä! Kun siirryt sisätiloihin voit nopeasti laittaa takin reppuun tai laukkuun säilöön.

4. Kesätakki

Kevytuntuvatakkia voi hyvin käyttää myös kesällä. Untuvatakki hengittää yllättävän hyvin ja pintamateriaali on yleensä ohut ja miellyttävä suoraan iholle. T-paita ja untuvatakki -kombinaatio toimii loistavasti, etenkin Suomen kesässä. Itse pidän kevyttä untuvatakkia mukana aina kun lähden retkille, olipa se kesällä tai talvella. Pakattuna untuvatakki vie niin vähän tilaa, että sen voi huoletta ottaa mukaan reppuun varmuuden vuoksi. Ekstrapainon repussa tuskin huomaa. Tämähän on grammanviilaajan unelma, etenkin jos vertaa enemmän tilaa vievään ja hieman painavampaan fleece-puseroon. Kesällä untuvatakin paksuus on plussaa, koska sen läpi ärsyttävinkään hyttynen ei pure!

5. Untuvatyyny tai lisäeriste makuupussin päälle

Kevytuntuvatakin voi käyttää muuhunkin kuin pelkkään pukemiseen. Retkeilleissä tyyny jää monesti jätettyä kotiin, mutta untuvatakki korvaa tämän loistavasti. Mukaan otetun tyynyliinan tai pakkauspussin voi täyttää untuvatakilla, ja – tadaa – siitä syntyy muhkea untuvatyyny! Monessa kevytuntuvatakissa on tasku johon takin voi pakata, ja silloin sen saa helposti muunneltua tyynyksi ilman tyynyliinaa tai muuta pussia. Kevytuntuvatakin voi vaihtoehtoisesti käyttää lisäeristeenä makuupussin päällä. Jos esimerkiksi on taipumusta kylmille jaloille, voi takin vetskarin laittaa kiinni, ja sujauttaa makuupussin jalkopään untuvatakin sisään. Tämä antaa yllättävän paljon ekstraeristettä ja sitä mukaan jalat lämpiävät!

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 27 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Naiset retkellä, Tuotetestit ja -vinkit"