BLOGI, NAISET RETKELLÄ, OUTDOOR-URHEILU

Kohti 2018 Venlojen suunnistusta

Mitä tapahtuu, kun neljä ystävätärtä innostuu suunnistuksesta ja päättää osallistua Suomen suurimman suunnistustapahtuman, Jukolan yhteydessä järjestettävään Venlojen viestiin? Hauskaa pitäisi ainakin olla. Samallahan saattaisi jopa oppia uutta ja ylittää itsensä!

Keväällä 2017 innostuimme suunnistuksesta. Vaikka kokemusta kartan ja kompassin käytöstä sekä luonnossa liikkumisesta olikin kertynyt erilaisten retkeilyharrastusten kautta, kukaan meistä ei varsinaisesti ollut aiemmin harrastanut suunnistusta. Kevään kuntorastit olivat mielekkäitä ja ihmispaljous yllätti. Jo pelkkä rasteilla käynti oli hauska tapahtuma, jossa sekoittui monen ikäinen ja tasoinen kävijä, aina aktiiviharrastajasta perheisiin. Samalla syntyi ajatus Venloihin osallistumisesta ja muutaman puhelinsoiton jälkeen joukkuekin oli jo koossa.

Iltarastit

Jukolan viesti ja Venlojen viesti

Ensimmäisen kerran vuonna 1949 järjestetyllä Jukolan viestillä on pitkä historia ja on varmasti urheilutapahtumana yksi Suomen tunnetuimpia. Tapahtumassa on kaksi viestiä. Seitsenosainen Jukolan viesti starttaa myöhään illalla ja siihen voivat osallistua sekä miehet että naiset. Venlojen viesti taas on naisten oma neliosainen viesti, joka juostaan aiemmin päivällä. Tästä huolimatta kaikki suunnistavat samoilla radoilla; alan huiput sekä meidän joukkueen kaltaiset ensikertalaisetkin. Tapahtumapaikka vaihtuu vuosittain. Tänä kesänä Jukola järjestetään Lahden suunnalla, Hollolassa 16.-17.6.2018.

Kenkien valinta

Salomon S-Lab Sense -kengät suunnistukseen

Suunnistuksessa yksi tärkeimmistä varusteista on kengät. Niinpä meilläkin oli edessä kenkien hankinta. Monet suunnistajat vannovat nastakenkien nimeen. Itse päädyimme kuitenkin nastattomiin versioihin, joita näkee myös kuntorasteilla paljon. Partioaitan kautta meille tarjoutui mahdollisuus kokeilla Salomonin maastojuoksukenkiä ja lopulta koko joukkueelle valikoituikin Salomon S-Lab Sense 6 SG -maastolenkkarit, joita kuvaillaan nopeiksi ja kevyiksi kengiksi maasto-olosuhteisiin.

Ensimmäiset fiilikset kengistä

Salomon S-Lab Sense

Ensimmäinen lenkki oli helppoa maastoa. Vaikka kaikki kengän ominaisuudet eivät varmastikaan päässeet vielä oikeuksiinsa, tuntuma oli hyvä. Jo ensimmäisellä kerralla kengät istuivat jalkaan erinomaisesti eikä tavanomaisia rakkoja syntynyt.

Olemme nyt noin kuukauden verran suunnistaneet uusilla kengillämme. Kokemuksemme niistä ovat olleet erittäin positiivisia. S-lab Senset ovat kevyet ja huomaamattomat. Ne on helppo pukea jalkaan ja niiden istuvuus on erinomainen. Huomattakoon, että meidänkin porukasta löytyy hyvin erilaisia lestejä. Salomonin pikanauhoitus on myös iso plussa! Nauhojen kiristys on nopeaa eivätkä ne aukea kesken lenkin.

Tänä poikkeuksellisen lämpimänä ja kuivana keväänä emme ole vielä päässeet testaamaan kenkiä vesikeleissä. Kuivuudesta huolimatta metsästä on edelleen löytynyt erilaisia kosteikkoja, ojia ja lätäköitä, joiden läpi tulee suunnistaessa juostua.
On ollut kiva huomata kuinka kevyistä ja hyvin tuulettuvista kengistä vesi valuu äkkiä ulos ja kengät kuivuvat nopeasti. Kallioilla ja juurakkoisessa maastossa kengät ovat suoriutuneet myös hienosti. Parasta kuitenkin on niiden huomaamattomuus metsässä rämpiessä, ja se lieneekin hyvien kenkien juju.

Fiiliksiä Venloista

Suunnistus

Fiilikset tulevasta koitoksesta ovat kaikilla tiimiläisillä innostuneen jännittyneet. Välillä on käynyt kieltämättä mielessä, mihin sitä onkaan tullut lupauduttua. Varsinkin niillä kuntorasteilla, joilla askel painaa ja tuskastuttaa. Toisinaan rastit löytyvät helposti ilman kummempaa ihmettelyä. Silloin fiilis nousee ja samalla usko omaan tekemiseen kasvaa.

Venloissa yhteinen tavoitteemme ei ole häikäisevän korkealla. Tarkoitus on päästä pois metsästä niin, että kaikki rastit on löydetty. Päällimmäisenä ajatuksena on mennä haistelemaan tunnelmaa ja pitämään hauskaa. Jos kokemus ensimmäisistä Venloista on myönteinen, kenties osallistumme ensi vuonna hieman kunnianhimoisemmilla tavoitteilla! Ilmoittautuminen tapahtumaan on myös saanut meidät kaikki varmasti liikkeelle normaalia useammin. Loppujen lopuksi idea Venloihin lähdöstä ei tunnukaan enää niin hullulta!

Tapahtuman jälkeen käymme läpi fiilikset kisasta ja miten Salomonit toimivat kilpailussa.

Anna, Erika, Kaisa & Maija

Erika toimii myyjänä Yrjönkadun Partioaitassa

Kenkävalinta Salomon S-Lab Sense 6 SG. Samat hyvät ominaisuudet kaikissa S-Lab Sense -kengissä. Tutustu valikoimaan »

  • Endorfit: sukkamainen rakenne. Pitää jalan tukevasti paikoillaan ja tekee kengästä istuvan
  • Profeel film: pistosuoja välipohjassa suojaa teräviltä painaumilta
  • Quicklace: pikanauhoitus ja tasku nauhalle ja nauhalukolle
  • Contagrip-ulkopohjan materiaali on liukkaisiin oloihin optimoitu Premium Wet traction -kumi
  • Matala profiili: 4 mm korkeusero
  • Paino 225 g (UK 8,5)
KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Naiset retkellä, Outdoor-urheilu"