BLOGI, MATKAILU

Partioleirille Peruun

Andien korkeat vuoristot. Machu Picchu. Espanjan kieli ja latinokulttuuri. Uusia ystäviä. Etelä-Amerikan suurin vuoristojärvi Titicaca. Unohtumattomia kokemuksia trooppisessa vuoristossa. Amazonin sademetsät kaikkine yllätyksineen. Telttailua 3500 metrin korkeudessa. Inkavaltakunnan pääkaupunki Cusco. Tällaista meidän Suomen retkeilyvartiolle on luvassa kesällä 2018.

Olemme viisi reipasta ja seikkailunhaluista sisukasta partiolaista, joille Suomi ja Eurooppa alkavat käydä pieneksi. Päätimme tarttua kiinni uuteen haasteeseen ja suunnata nokkamme kohti Etelä-Amerikkaa ja Perua. Lähdemme kesällä partioleirille Peruun 27.7-5.8., jonne kokoontuu useita tuhansia partiolaisia ympäri maailmaa. Leiri kestää yhteensä 10 päivää, mutta ennen ja jälkeen leiriä teemme Suomen joukkueen kesken hieman omatoimimatkailua Perussa. Lennämme ensin Perun pääkaupunkiin Limaan ja viettämme siellä muutaman päivä. Sen jälkeen lennämme Etelä-Amerikan suurimmalle järvelle Titicacalle, jossa aktiviteettina on luvassa tuntien lautta-ajelu. Titicacasta matkustamme bussilla 10 tuntia keskellä vuoristoa itse leiripaikka Cuscoon, inkojen pääkaupunkiin. Leiriosuuden jälkeen luvassa on myös matka inkojen rauniokaupunkiin Machu Picchuille ja osa vartiolaisista jatkaa tämän jälkeen vielä kohti Amazonien viidakkoa. Yhteensä matka tulee kestämään noin kolme viikkoa.

Reissuun ovat lähdössä partiolaiset Helena Kettunen, Minja Ahonen, Elina Myllymäki, Matleena Tuomisto ja Iiris Vilo. Olemme kaikki harrastaneet partiota yli kymmenen vuotta ja leireilleet kotisuomessa satoja kertoja. Helena opiskelee oikeustiedettä, Minja ruotsiksi kauppatieteitä, Elina sosiaalialaa, Matleena biologiaa ja Iiris maantiedettä. Olemme kaikki siis korkeakouluopiskelijoita ja budjettimme paukkuu. Unelmamatkalle ei pääse ainoastaan sisulla ja tarmolla, vaan reissulle tarvitaan myös rutkasi rahaa sekä varusteita. Tästä saammekin kiittä Partioaittaa, joka sponsoroi meille upouudet Petzl REACTIK+ -otsalamput. Niillä kelpaa seikkailla Etelä-Amerikan pimeissä öissä keskellä inkojen valtakuntaa ja Amazonin sademetsiä.

Otsalamppujen lisäksi matkaan tulee varata lämmin makuupussi ja hyvä makuualusta. Illalla ja yöllä lämpötila laskee reilusta alle 10 asteen, vaikka päivisin Cuscon korkeissa vuoristoissa lämpötila voi nousta lähemmäksi 20 asteeseen. Myös lämmittävä silkkinen makuupussilakana on helppo ja kevyt pakata mukaan, jos öisin tarvitseekin vieläkin enemmän lämpöä. Tavallisten retkivarusteiden kuten ruokailuvälineiden, varavaatteiden, hyvien kenkien ja teltan lisäksi luksusta voi lisätä pakkaamalla myös kameran, riippumaton ja retkityynyn. Ilman aurinkorasvaa tai partiohuivia ei reissuun voi myöskään lähteä.

Matka häämöttää enää muutaman kuukauden päässä ja matkakuume kasvaa päivä päivältä. Meidät on jo jaettu kymmenen hengen kokoisiin leirivartioihin, joissa tulemme leiriosuuden viettämään. Jokaisella vartiolla on oma WhatsApp-ryhmä, johon kuuluu suurimmaksi osaksi Etelä-Amerikkalaisia partiolaisia. Suomen yön aikana keskustelu on yleensä täyttynyt sadoilla espanjan kielisillä viesteillä, joita sitten yritämme kovasti Googlen avulla kääntää. Kaikki heistä eivät puhu englantia ja kaikki meistä eivät puhu espanjaa, joten kielelliset haastavuudet ovat taattu jo tässä vaiheessa matkaa. Tämä kannattaakin pitää mielessä, jos itse suunnittelee Peruun lähtöä. Espanjan kielen taito on oltava edes yhdellä koko porukasta. Nyt olemme kovasti varailleet lentoja, miettineet bussireittejä, etsineet hotelleja ja lähetelleet englannin- ja espanjankielisiä sähköposteja. Paljon on matkaa suunniteltu ja enää odottaa itse toteutus.

Peru on Suomesta sen verran kaukana, että suoria lentoja ei sinne lennä ollenkaan. Nopeimmat 18-20 tunnin lennot pysähtyvät ensin Euroopassa, josta sitten jatkuu Limaan. Tällaiset liput maksavat 1500e-2000e. Edullisemman budjetin lennot ovat kahden pysähdyksen lentoja, jotka pysähtyvät ensin Euroopassa ja sen jälkeen matka jatkuu Yhdysvaltojen kautta Peruun. Tämä 25-30 tunnin paketti maksaa halvimmillaan noin 1000 euroa. Meidän joukkue lähtee matkaan hieman eri päivinä ja hieman eri lennoilla ja saamme porukan kasaan sitten Limassa. Peru on sillä tavoin yksinkertainen matkakohde, että ainoastaan voimassa oleva passi riittää. Yleisimmät rokotukset tulee kuitenkin olla voimassa ja vaikka ne voi tarkistaa osoitteesta https://www.rokote.fi/matkailijan-rokoteopas/maat/peru/.

Voit seurata matkan etenemistä meidän Instagram-sivuillamme heinä-elokuussa. Lue myös lokakuussa ilmestyvä blogikirjoitus matkan jälkimainingeista.

Kiitokset vielä kerran Partioaitalle otsalampuista!

Terkuin Helena, Minja, Elina, Matleena ja Iiris

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Matkailu"