BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT, VINKIT ULKOILIJALLE

Reikä kalsareissa? Vaatelastaari pelastaa!

Pohjustuksena aloitan tosielämän kertomuksella, kaukaisessa Grönlannissa…

Yksi tapa saada reikä kalsareihin

Olin pystyttämässä telttaa meidän reissumme alkutaipaleen toisessa leirissä Grönlannin jäätiköllä. Matkamme oli siis aivan alussa ja sen huomasi myös ympäristössä: Ympärillämme oli pelkkää kovaa jäätä, tosin onneksemme jokunen lumilaikku näkyi siellä sun täällä. Lumilaikut ovat nimittäin parhaat alustat teltoille, jotta lumikiilat saisi kunnolla kiinnitettyä.

Teltan päädyssä en saanut lumikiilaa kunnolla pysymään lumessa, joten hautasin suksen vaakatasoon lumeen ja kiinnitin teltan siihen. Päätin vielä kiristää kiinnitysnarut teltan ympärillä kertaalleen ja ergonomisemman asennon löytämiseksi pudotin itseni polvilleni. Klonk! Aivan… Olin juuri siihen kohtaan haudannut sen suksen, jossa terävä kantti oli juuri pahimmassa kulmassa ja paikassa polveani ajatellen. Huomasin heti, että kuorihousuihin oli tullut viiltoreikä. Suksen kantti oli myös läpäissyt sekä merinovilla– että merinoverkkohousut, ja näkyihän sitä verta myös…

Ryömin sisään telttaan, jossa telttakaverini (joka sattui olemaan lääkäri) oli valmistellut sisätilat asumiskuntoon. Kerroin mitä oli tapahtunut ja näytin uutta tuuletusaukkoa housuissani. Ja seuraavaa en unohda koskaan: Telttaparini silmät suorastaan loistivat ja hän kysyi: ”Saanko ommella”?

Hän ei siis suinkaan halunnut ommella housuni kuntoon, vaan hän halusi nimenomaan ommella haavan polvessani. Vaikkakin luotin täysin telttakaveriini, halusin tehdä nopean diagnoosin itse. Haava oli yllättävän siisti ja teipillä sen saisi suljettua hyvin. Siis tikin tikkiä ei sitten tarvittu, vaikkakin lääkäri olisi varmaan mielellään harjoitellut taitojaan.

Suksi oli itse asiassa läpäissyt viisi kangaskerrosta koska merinovilla- ja merinoverkko-housuissa on polvissa tuplakangas! Siinä oli sitten vähän iltaohjelmaa ompelemisen merkeissä. Kunpa olisi ollut joku parempi ja nopeampi tapa korjata merinohousut nopeasti…

Silloin en ollut tietoinen vaatelaastareista, eikä semmoisia kuulunut meidän korjaussettiimme. Voin kertoa, että nykyään kuuluu joka reissun settiin!

villalaastari

Keli x Vaatelaastari pelastukseen!

Nyt on siis loistava suomalainen tuote markkinoilla, merinovillavaatteiden nopeaan ja siistiin paikkaukseen: Keli x Vaatelaastari!

paikka villavaatteelle

Paketissa on viiden vaatelaastarin valikoima. Tuoteselostuksen mukaan vaatelaastari asetetaan puhtaaseen vaatteeseen, jota reissussa voi olla vähän hankala noudattaa. Luulisin tämän vaikuttavan pelkästään laastarin kiinnipitävyyteen. Tuuletus tekee merinovillasta raikkaamman, mutta kotona on hyvä aina silloin tällöin pestä merinovaateet pesukoneessa villapesuaineella ja -ohjelmalla.

liimattava paikka merinovillahousuille villavaatteen korjaus paikkapala villapaidalle

Yleisimmät reiät merinovaatteissa ovat alkujaan ihan pieniä, joten on hyvä saada laastari heti paikoilleen. Nyt kun on hyvin aikaa kotona, on siis hyvä käydä merinovaatteet neliösentti neliösentiltä läpi ja huoltaa ne vaelluskuntoon! Tässä käyttöselostus: Jos mahdollista, pese vaate, jotta se olisi mahdollisimman puhdas. Laastari kiinnitetään vaatteeseen hankaamalla esim. lusikalla painaen kovaa pintaa vasten. Vaate on heti käyttövalmis! Ennen ensimmäistä pesua odotetaan kolme päivää. Laastari on 100 % merinovillaa, joten se on todella huomaamaton käytössä.

Tässä vielä lista tuotteen hyvistä puolista:

  • Todella nopea kiinnittää vaatteeseen.
  • Ei tarvitse silittämistä kiinnittyäkseen.
  • Paikasta tulee siisti ja litteä, jota ei huomaa käytössä lainkaan.
  • Paikattu vaate on heti käyttövalmis.
  • Kestää konepesua.

 

Osta verkkokaupasta

villalaastari

huolto-oppaita

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 27 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit, Vinkit ulkoilijalle"