BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Retkiluistelijan kirje joulupukille

Rakas Joulupukki,

Jotta voisin harrastaa rakastamaani ulkoilulajia retkiluistelua, toivoisin talveksi pitkäkestoista pakkassäätä. Lunta en tarvitse kinoksittain, koska se hidastaa menoani jäällä. Sitä saa mielellään tulla niin paljon että se muuttaisi harmaan maan pirteän valkoiseksi. Jotta voisin turvallisin mielin nauttia harrastuksestani – tässä toivomuslistani. Toivottavasti perusteluni saavat sinut antoisalle mielelle, sillä kaikki toivomukseni liittyvät jotenkin turvallisuuteen.

Takaisin jäälle – Jäänaskalit

Haluan pysyä jään pinnalla! Nämä naskalit auttavat minut kapuamaan jäälle, vaikka ottaisi nopean pulahduksen kylmään veteen. Ja vaikka en itse joutuisi veden varaan, niin näillä voin helpommin auttaa veden varaan joutunutta luistelukaveria. Olisi hyvä jos jäänaskalista löytyisi lisävarusteena hätäpilli. Silloin olisi helpompi saada huomiota kanssaluistelijoilta. Lupaan kuitenkin etten luistele yksin, ja teen kaikkeni pysyäkseni kantavilla jäillä!

Tauolle – Istuinalusta

Retkiluisteluun kuuluu luistelun lisäksi nauttimisesta evästauoista. Minusta olisi hienoa sijoittaa istuinalusta kallionkielekkeelle jäätyneelle järven- tai merenrannalle ja nauttia retkieväistä. Mikäli vaatteita joutuu vaihtamaan kesken luistelun, tämä istuinalusta on oiva lämpöalusta. Tämän päällä on miellyttävämpi seistä kuin kylmällä jäällä tai kivikkoisella rannalla.

Vedenpitävyyttä varavaatteille – Kuivapussi

Selässäni kulkee luistellessani reppu jossa kannan retkieväät ja pulahduksen varalle varavaatteet. Vaatteet on pakattava vesitiiviisti jotta ne pysyvät kuivana vaikka koko reppu joutuisi  käyttäjänsä kanssa veden varaan. Lisäksi kuivapussi, täytettynä vaatteilla ja ilmalla, toimii hyvänä kellukkeena repussa. Pakkauspussi auttaa myös pitämään tavarat järjestyksessä repussa ja se nopeuttaa kuivien vaatteiden esille saamisen mahdollisen pulahduksen jälkeen.

Kuivausapua – Mikrokuitupyyhe

Jokaisen luisteluretken jälkeen on hyvä pyyhkiä jäät, lumet ja vedet luistimista. Mahdollisen pulahduksen jälkeen saatan tarvita sitä ”kylpypyyhkeeksi”.  Siksi toivon saavani pieneen tilaan pakkautuvan mikrokuitupyyhkeen, joka on todella imukykyinen ja nopeasti kuivuva.

Lämpöä ja mukavuutta – Merinovilla-alusasu

Paras alusasun materiaali on ehdottomasti merinovilla, koska se säilyttää lämmöneristävyytensä hyvin vaikka vaatteet kastuisivat. Siksi mahdollisen pulahduksen jälkeen tämä materiaali antaa lisäaikaa kuivien vaatteiden vaihtoon. Materiaali tuntuu mukavalta keholla, myös kosteana.

T. Retkiluistelija

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 27 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"