BLOGI

Ryhdy iäkkään ulkoilukaveriksi

Vie vanhus ulos -kampanja on Partioaitan Ympäristöbonuskohde vuonna 2018. Katso sivun alalaidasta esittelyvideo. Kampanja haastaa sinut iäkkään ulkoilukaveriksi 11.9.–11.10.2018. Liian moni iäkäs ei pysty tai uskalla lähteä yksin ulos. THL:n ASLA-tutkimuksen mukaan yli puolet palvelujen piirissä olevista vanhuksista kokee, ettei pääse riittävästi ulkoilemaan.

Ulos voi lähteä oman vanhemman, iäkkään naapurin tai tutun kanssa. Voit myös tarjoutua palvelukodin asukkaiden ulkoiluavuksi vaikka ystäviesi kanssa.

Kirjaamalla ulkoilukerrat Ikäinstituutin vievanhusulos.fi -verkkosivulle osallistut tuotepalkintojen arvontaan. Yhteisöt voivat luoda kampanjasivulle oman ulkoilutilin, jolloin kaikkien ulkoilut kertyvät yhteiseen pottiin. Kampanjasivulla seurataan ahkerimmin ulkoilleita kuntia ja yhteisöjä.

Jaa myös ulkoilutarinasi sosiaalisessa mediassa aihetunnuksella #vievanhusulos ja innosta ystäväsi mukaan!

Vinkkejä turvalliseen ulkoiluun

  • Sopikaa yhdessä lenkin pituus ja kohde. Kysy iäkkäältä hänen mielipaikkojaan ja omia toiveitaan ulkoilulle.
  • Kartoita sopivia ulkoilureittejä. Anna ikäihmisen määrätä tahti ja levähdyshetket.
  • Huolehdi, että varustus on säänmukainen ja kengät ovat sopivat.
  • Kysy, onko tarpeen ottaa lääkkeitä tai apuvälineitä mukaan.
  • Seuraa iäkkään vointia ulkoilun aikana.

Aina on hyvä hetki lähteä ulos. Myös nyt keväällä kun luonto herää eloon!

Vie vanhus ulos -kampanja

Ikäinstituutti rakentaa kumppaneittensa kanssa hyvää vanhuutta. Kehitämme järjestöjen ja kuntien käyttöön hyviä toimintatapoja terveysliikunnasta, mielen hyvinvoinnista ja ulkoilusta. Koulutamme palveluiden, hoidon, liikunnan ja kuntoutuksen ammattilaisia sekä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita vertaisohjaajia. Avaamme tutkimuksella uusia näkökulmia asuinympäristöjen ikä- ja muistiystävällisyyteen.  Toimintaamme tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Teksti: Anne Honkanen
Kuva: Ikäinstituutti/ Ossi Gustafsson

Ympäristöbonuskohde 2018

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja on klubilaisten äänestämä Ympäristöbonuskohde vuonna 2018 ja saa 30 % osuuden kaikkien klubilaisten kerryttämästä Ympäristöbonuksesta tänä vuonna.

Tutustu Partioaitan Ympäristöbonukseen ja liity ilmaiseen 365 Klubiin »

Katso videolta Vie vanhus ulos -kampanjan esittely.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi"