BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Testissä Ospreyn 65-litrainen Transporter

Heti alkuun on pakko myöntää, että en ole omistanut isoa (varuste)laukkua sitten alakouluaikojeni. Olen kanniskellut selässäni isoa Deuterin rinkkaa milloin missäkin, niin pitkillä reppureissumatkoilla kuin luonnossakin. Onhan se päässyt mukaan myös satunnaisille mökkireissuille tai ihan vain kuljettamaan tavaroitani paikasta A paikkaan B.

Kuten kaikki kuitenkin varmasti tietävät, on rinkan kantaminen toisinaan vähän erikoista, varsinkin silloin, kun sille ei varsinaisesti ole tarvetta. Reppureissarilta on kiva näyttää, mutta niinä hetkinä, kun odotat omaa lähijunaasi keskellä Helsinkiä viileän coolisti, olisi ehkä sata kertaa tyylikkäämpää kantaa selässään jotain muuta kantovälinettä.

Osprey-duffel

Osprey Transporter 40

Vaikka unohdettaisiin kokonaan rinkan ulkonäkö ja se, että se selässä näyttää poikkeuksetta reppureissarilta, on rinkassa ainakin yksi toinen ”ongelma”. Rinkan purkaminen ei ole aina helpointa pitkän mallinsa takia. Edes edestä avattava luukku ei monesti poista sitä ongelmaa, että tavaroita on melko vaikea kaivaa rinkan uumenista. Ehkä tottumiskysymys, mutta itse en ole vuosien varrella koskaan oppinut pitämään juurikaan tavaroiden etsimisestä rinkasta.

Laukku on helppo pakata ja purkaa ison avattavan läpän ansiosta

Onneksi tästä lähtien minun ei kuitenkaan tarvitse enää kantaa tavaroitani joka reissulla rinkassa uuden Osprey Transporterini ansiosta. Syksyllä myyntiin tulevaan 65-litraiseen Ospreyn duffeliin mahtuu loistavasti ainakin muutaman päivän tavarat ja kenties paljon enemmänkin. Kun laukun paino alkaa nousta, on hyvä kaivaa laukun suojista reppuolkaimet, joiden avulla kassin saa heitettyä kätevästi selkään. Olkaimet ovat pehmustettu erittäin hyvin ja pehmeästi, joten mustelmia olkapäillä ei tarvitse varmasti pelätä. Sama pätee olkahihnaan. Kassin materiaali on todella kestävän ja laadukkaan tuntuista ja uskon sen kestävän hyvin myös ainakin kesäsateita. Vetoketjut ovat erittäin vankat ja paksut. Tämän kassin kanssa ei tarvitse varmasti pelätä hajoavia vetoketjuja tai melkein väkisin kiinni tungettuja lokeroita.

Kantoviilekkeet

Jäykkä ja tukeva vetoketju on hyvin vettä hylkivä

Kiinnitysklipsi

Parasta laukussa on kuitenkin ehdottomasti iso luukku, josta saa sujautettua tavarat kätevästi sisään. Sisäpuolelta löytyy myös erillinen pussi, johon saa sullottua esimerkiksi hygieniatavarat tai muut varusteet, jotka haluaa olevan helposti saatavilla. Kassin ylä- ja alaosasta löytyvät lisäksi (tai laukkuasennossa molemmilta sivuilta) taskut, joihin voi työntää kaikista tärkeimmät tavarat kuten puhelimen, lompakon tai avaimet. Laukusta löytyy myös ulkopuolelta kiinteänä läpinäkyvä tasku, jonka sisään voi sijoittaa omat tietonsa esimerkiksi lentomatkoja tai muita matkoja varten.

Kaiken kaikkiaan sanoisin kassin olevan loistava varuste kaikenlaisille matkailijoille tai vaikka urhelijoille. Heille, jotka hakevat kassia, jonka sisään mahtuu tavaraa, jota on helppo ja miellyttävä kantaa ja, jotka arvostavat laadukkaita ja kestäviä materiaaleja. Heille, jotka oudoksuvat näyttää reppureissarilta keskellä kaupunkia tai heille, jotka haluavat näyttää tyylitietoisilta komea kassi selässään.

Transporter matkalaukku

Valmiina lähtöön laukku pakattuna

Lähdit sitten parin yön reissulle mökille, treeneihin tai vaikka roadtripille Suomen upeisiin maisemiin on Osprey Transporter taatusti hyvä valinta.

Teksti ja kuvat Ann-Marie Martikainen

Haimme Facebookissa 365 Klubin jäsenien keskuudesta testaajia Ospreyn uudelle laukulle ja saimmekin runsaasti kiinnostuneita yhteydenottoja! Valitsimme kaksi henkilöä testaamaan kesän ajan todellisia käyttökokemuksia laukusta. Lue myös Teemu Komulaisen testiraportti samasta laukusta.

Tutustu tarkemmin Osprey Transporter -laukkuihin »

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"