BLOGI, NAISET RETKELLÄ, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Testissä Tierra Nevado-kuoritakki

Kuoritakin tärkein ominaisuus on sateenkestävyys, ja juuri siksi se on monen ulkoilijan valinta sadetakiksi. Hengittävyyden takia takkia on kuitenkin miellyttävä käyttää myös muutoin kuin sateella. Tierran Nevado -takissa on Gore-Texin uusin C-Knit Backer -materiaali, joka on pehmeämpi ja kevyempi verrattuna perinteisiin Gore-Tex materiaaleihin, samalla kun hengittävyys ja vedenpitävyys ovat paremmat.

Tierra Nevado ja reppu selässä 

Takkia voisi muuten kutsua ympärivuotiseksi takiksi, mutta sen istuvan leikkauksen takia voi olla hankala saada tarpeeksi paksuja vaatekerroksia alle. Siksi en itse käyttäisi takkia ihan paukkupakkasilla. Vielä en ole vielä keksinyt sellaista käyttötarkoitusta mihin tätä takkia ei voisi käyttää. Olen itse ehtinyt kokeilla takkia vaelluksella, melontaretkellä, töissä liikuntatunneilla, sekä purjehduksessa. Takki sopii ainakin näihin aktiviteetteihin mainiosti. En malta odottaa ensi-lumen tuloa, koska olen luottavainen että takki sopii laskettelumäkeen loistavasti!

Mielestäni yksi tärkeä ominaisuus kuoritakissa on huppu. Jos huppu ei suojaa tarpeeksi, voi tuuli ikävästi koetella päätä, ja sade tai lumi on nopeasti enempi takin sisäpuolella kuin ulkopuolella. Tierran Nevado -takissa on helposti säädettävä huppu, joka pysyy hyvin päässä vaikka tuulikin yltyy. Hupun takaa olevasta säätönauhasta on helppo säätää hupun muotoa, niin että näkyvyys pysyy hyvänä.

Tierra Nevado-kuoritakissa on hyvin suunniteltu huppu

Takin huppua voi kätevästi kiristää

Toinen tärkeä ominaisuus on tuuletus. Vaikka kuoritakin materiaali läpäisee kehon lämmön ja kosteuden, voi rasitus paikoin olla niin kova että lisätuuletus on paikallaan. Itse epäilin ensin Tierra Nevado -takin kainalotuuletuksen riittävyyttä, koska vetoketju oli suhteellisen lyhyt, verrattuna esim. Fjällrävenin Keb Eco-Shell -takkiin. Islannissa ylämäkeä puuskuttaen, painava rinkka selässä, totesin kuitenkin tuuletuksen riittävän hyvin kosteuden poistoon. Takki siis toimi tehtäväänsä nähden erinomaisesti!

Tuuletusaukot sijaitsevat kainaloissa

Takissa on kaksi isoa rintataskua, jotka on sijoitettu sopivalle korkeudelle, jolloin ne eivät jää ikävästi rinkan tai repun remmien alle. Vasemmassa hihassa on pieni tasku jossa voi säilyttää pientavaraa, tai laskettelumäessä hissilippua. Taskuissa on vettähylkivät vetoketjut, joten niissä voi huoletta säilyttää tavaraa sateellakin. Takissa on vielä povitasku kevyestä kankaasta, joka on niin hyvin suunniteltu että sitä tuskin huomaa vasten ihoa.

Tierra Nevadon povitasku

Takissa on kätevä tasku myös hihassa

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 27 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Naiset retkellä, Tuotetestit ja -vinkit"