BLOGI, RETKIRUOKAILU

Ulos syömään – kirjaimellisesti

Ystävänpäivänä voi ilahduttaa ystävää monella eri tapaa, mutta yksi suosikkitavoista on kutsua ystävät kirjaimellisesti ulos syömään – luontoon! Ennen kutsun lähettämistä kannattaa miettiä pari käytännön asiaa: Minkä retkikohteen valitsee ja mitä tarjota.

Kohteen valitseminen

Retkikohde on hyvä valita ystävien, sään ja ajan mukaan. Olin itse kutsunut pari hyvää ystävää ja heidän kaksospoikansa. Pojat kulkevat vielä lastenrattaissa, joten selvää oli, että kohteen polut oli syytä olla rattaille helppokulkuiset. Olemme tottuneet kulkemaan maastossa kuin maastossa, joten oli hauska lisäys suunnitteluun, kun piti huomioida lastenrattaiden kulkuominaisuudet reittivalinnassa.

retkeily lastenrattaiden kanssa

Koska lähtisimme matkaan vasta iltapäivällä lyhyen työpäivän jälkeen, oli suotuisaa, että pääsisimme perille tulentekopaikalle lyhyen kävelymatkan jälkeen.

Minulla oli kaksi eri kohdetta mielessä suunnitteluvaiheessa: Kirkkonummella sijaitseva Meikon luonnonsuojelualue ja Luukin ulkoilualue Espoossa. Molemmissa kohteissa on helppokulkuiset reitit lähellä olevalle tulentekopaikalle. Valitsin lopulta jälkimmäisen, koska Luukin alue on minulle enemmän tuntematon kuin kotikunnassani sijaitseva Meiko. Mutta luettuanne tämän kertomukseni tulette huomaamaan, että kävimme myös Meikolla, koska aina ei mene niin kuin Strömsössä…

luukin ulkoilualue

Mitä tarjota

Vinkkinä annan kaksi kokkausvaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto on laittaa jotain helppoa, esim. valmisruokaa. Se voi olla vaikkapa take away -tyylistä syötävää, purkkiruokaa tai einesruokaa kauppojen runsaista valikoimista. Tarpeen mukaan nopea lämmitys Trangialla tai nuotiolla. Helpolla pääse myös, jos tuo ruoan paikan päälle valmiiksi lämmitettynä ruokatermoksessa.

trangia

Toinen vaihtoehto on tehdä avotulella kokkaamisesta ohjelmanumero! Makkaran grillaaminen on ainakin varma nakki. Liha- ja kasvisvartaat ovat helppoja grillattavia ja kaikki voivat koota oman herkkuvartaansa mielensä mukaan. Paikan päällä.

Itse olen ehdottomasti lettujen paistamisen kannalla! Tämä ohjelmanumero sopii ja maistuukin kaiken ikäisille. Lettutaikina kulkee helposti mukana pullossa kuin pullossa, mistä voi helposti annostella sopivan määrän taikinaa pannulle. Lisukkeet valitaan makujen mukaan!

lettutaikina juomapullossa

letun paisto

herkkulettu

Tämän ystävänpäivän menun olin suunnitellut:

Kaasukeittimellä luonnossa lämmitettyä hernekeittoa sinappitujauksella.

Rapsakkaa näkkileipää itsetehdyn yrttivoin kera.

Avotulella paistettuja lettuja, hilloa ja kermavaahtoa.

Kahvi avec Runebergin torttu.

Olin ehkä liian aikaoptimisti suunnittelussa. Kun olimme saaneet koko konkkaronkan Luukin parkkipaikalta Kaitalammenlahden keittokatokselle ja maittava hernekeitto oli syöty, päivä oli jo kääntynyt pimeäksi illaksi. Ehkä muistan sen otsalampun seuraavalla retkellä…

Siirsimme siis lettujenpaiston seuraavalle retkelle. Meillä oli siis loistava syy lähteä uudestaan ulos syömään! Kohteen valinta oli helppo. Meikon luonnonsuojelualue ja Korsolammen tulentekopaikka oli säänkin puolesta oiva uusi valinta. Lettupannu toimi loistavasti nuotiotulen päällä! Tosiaan kannattaa pitää pannu niin lähellä tulipesää kuin mahdollista. Tämä pannu on myös suunniteltu ns. taitoheitolle, mutta se yritys jää kyllä toiseen kertaan. Letun päälle vielä hilloa ja kermaa – nam! Pisteenä i:n päälle oli vielä jälkiruokana toimivat Runebergintortut sekä termoksesta kaadettu lämmin aromaattinen kahvi!

Partioaitan teemasivuilta löytyy enemmän ruokaideoita ystävänpäivälle. Sieltä löytyy myös kutsu, jonka voi jakaa ystävälle.

Yhdessä ulos syömään ystävänpäivänä »

ystävänpäivä kutsu ystävä ulos

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 27 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Retkiruokailu"