BLOGI

Vierailu ja työskentely Fjällrävenin lammastilalla Brattlandsgårdenissa Ruotsissa

Tiesitkö, että Fjällrävenillä on omia lampaita ja tila Ruotsissa? Tila on melko uusi ja villan tuotantoa ollaan pikku hiljaa lisäämässä. Olin tilalla käymässä lokakuussa, ja se reissu meni todella mukavasti ja ystävystyimme perheen kanssa hyvin. Eläinten kanssa työskentely on todella rauhoittavaa ja kivaa eikä upeat maisematkaan haitanneet yhtään.

Eipä mennyt kauaakaan kun oli suunnitteilla uusi ajankohta, kevät ja karitsat.

Pikku visiitti Utön saarelle alkuun ja sieltä matka jatkui kohti Brattlandsgårdenia. Siellä huomio taisi kiinnittyä alkuun vain karitsoihin, mitä tyyppejä! Ujoja, rohkeita, uteliaita, todella tuttavallisia, leikkisiä, persoonaa joka lähtöön.

Osaa ruokittiin pulloilla, jos emän maito ei riittänyt, ja näiden pikkuisten kanssa tutustuikin kunnolla.

Parin päivän päästä minut jo tunnistettiinkin, että tuolta tulee ruokaa ja olin suosittu! Sen verran “isoja” karitsat olivat, että söivät jo heinääkin.

Viikon aikana kerättiin edellisellä reissulla talvea varten alas laitettuja aitauksia laitumilla ja pystytettiin uusia. Ja ei vitsi mitkä maisemat, sanoinkin sen varmaan ääneen siinä työskennellessä lähes 100 kertaa.

Työskentely tilalla on fyysistä, mutta minulle se oli vain plussaa. Sai olla ulkona ja eläinten parissa päivät. Pelkästään laitumilla kulkiessa kilometrejä kertyi ylä- ja alamäkeen paljon.

Viikon aikana ihastelin myös tilalle erittäin hyvin näkyvää Åreskutania ja yhden päivän käytinkin sinne kipuamiseen. Ja maisemat taas, huhhuh.  Aika ulkona, perillä olo 🙂

Tutustu tarkemmin Fjällrävenin ruotsalaiseen villaan.

Katso video lammastilalta

Marjo, Itiksen myymälänhoitaja

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 66 kirjoitusta kategoriassa " Blogi"