BLOGI, TUOTETESTIT JA -VINKIT

Viisi huomioitavaa yksityiskohtaa talvitakissa

Talvitakin idea on antaa käyttäjälleen suojaa eri talvisäissä. Takit ovat usein eristettyjä untuvalla tai keinokuidulla, ja pitkä malli suojaa takapuolta ja reisiä. Eristystäyte ja takin malli eivät kuitenkaan tee yksinään talvitakista hyvän. Takin toimivat yksityiskohdat ovat erittäin tärkeitä, koska ne vaikuttavat takin suojaavuuteen ja käyttömukavuuteen, ja näin ollen tekevät talven nauttimisesta mukavamman. Talvitakki on investointi, joka hyvin hoidettuna on käytössäsi talvesta toiseen. Laatuun kannattaa panostaa!

HUPPU

Huppu kuuluu takin tärkeimpiin yksityiskohtiin. Se lisää lämpöä ja suojaa tuulilta. Hyvä huppu seuraa pään liikkeitä ja on helppo säätää vaikka olisi paksut lapaset käsissä. Hyvät säätömahdollisuudet takaavat että huppu ei valu silmille. Jos suuntaat esimerkiksi laskettelumäkeen, on hupun tilavuus syytä olla tarpeeksi iso, jotta saat kypärän mahtumaan ongelmitta  hupun alle. Irrotettava huppu antaa mahdollisuuden muuttaa takin tyyliä. Karvareunus taas antaa vielä lisäsuojan kylmää viimaa vastaan – suosittelen! Jos taas karva ei kuulu tyylisi, sen saa todennäköisesti irrotettua takista vetoketjun tai nappien avulla. Joissakin hupuissa on lisäksi  pieni muotoiltava lippa.

HIHANSUUT

Talvitakin hihansuissa olevat suljinjärjestelmät ovat tärkeitä yksityiskohtia, koska ne vaikuttavat lumipitävyyteen ja säänkestävyyteen. Hihansuun muoto ja suljinjärjestelmä vaikuttaa myös minkälaisen käsineen kannattaa käyttää takin kanssa.

Hanska alle: Väljä hihansuu ja tarranauhakiinnitys pitkällä säädöllä mahdollistaa hanskan tai lapasen pukemisen hihansuun alle. Tällöin on hyvä käyttää hanskaa, jossa on kapeahkoa ja lyhyttä varsiosaa. Joissakin takeissa on vielä erillinen ranneresori hihansuussa joka voi hankaloittaa hanskan pukemisen hihansuun alle. Mutta kun hanskan lopulta saa resorin alle se on varmasti lumipitävä!

Hanska päälle: Jos taas käytät esimerkiksi paksua talvirukkasta, jossa on pidempi ja leveämpi varsiosa, ei hihansuun väljyyttä tai tarranauhakiinnitystä tarvitse miettiä. Riittää jos hihansuu mahtuu hanskan alle. Hestran Army Leather Heli Ski -hanskat ja rukkaset ovat loistava esimerkki käsineistä, jotka sopivat puettavaksi hihansuun päälle. Varsiosan kuminauhakiristys takaa sen, että lumi ei löydä tiensä käsineen sisään.

KIRISTYKSET

Hupun ja hihansuiden kiristykset ja säätömahdollisuudet ovat tärkeitä, mutta näiden lisäksi on myös muita kiristyksiä mitä kannattaa huomioida talvitakissa. Helman kiristysmahdollisuus, esimerkiksi nyörisäädöllä, on tärkeä koska sillä saa tuulen ja lumen pidettyä ulkopuolella. Vyötärön säätömahdollisuudella saa taas takin muodon muutettua suorakulmiosta tiimalasiin. Näillä kiristyksillä ja säädöillä on mahdollisuus saada takin sisällä oleva ilma pysymään paremmin paikoillaan, joka taas lämmittää käyttäjää.

VETOKETJU

Talvitakeissa, etenkin pitkissä malleissa, on hyvä olla kaksisuuntainen vetoketju. Kun vetoketjun avaa hieman alhaalta, se sallii käyttäjän istua mukavammin tuntematta että liikkumatilaa olisi rajoitettu. Tämä mahdollistaa myös hyvän tuuletuksen, jos siihen tulee tarvetta. Talvitakeissa on yleensä suojalistat vetoketjun sisä- tai ulkopuolella, tai joskus molemmin puolin. Suojalistan tehtävänä on estää kylmät tuulet läpäisemästä vetoketjun. Jos suojalista on takin sisäpuolella, se myös suojaa vetoketjua takertumasta takinvuoreen kiinni. Vetoketjun pitäisi olla helppo käsitellä jopa paksu rukkanen kädessä, joten vetoketjun vedin on syytä olla tarpeeksi iso.

TASKUT

Taskujen sijainti on myös tärkeä yksityiskohta, sekä se miten helposti taskuja voi käyttää hanskat kädessä. Talvella on mukavaa jos takista löytyy fleecevuoratut kädenlämmitystaskut, rintataskut ja sisätaskut esimerkiksi puhelimelle. Nykyisin monesta takista löytyy kuulokekanava, josta saa kännykästä kuulokkeiden johdon johdettua käytännöllisesti eteenpäin. Hyvin suunnitellut taskut helpottavat pitämään mukana kannettavat tavarat järjestyksessä ja turvallisesti sisällä taskussa. Vetoketjutasku puhelimelle tai muulle arvotavaralle on siis paras vaihtoehto. Silloin ei tarvitse olla pelkoa että jotain omaisuutta pitäisi kaivaa päivän päätteeksi lumipenkasta.

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 27 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Tuotetestit ja -vinkit"