Reissuillani olen törmännyt tilanteisiin joissa on tullut mietittyä varusteiden käyttötarkoituksia ja tuunauksia. Joskus olen itse keksinyt jonkun toimivan keinon helpottaa ulkoiluelämää. Olen myös yrittänyt seurata mitä omia ratkaisuja muut vaeltajat käyttävät. Myös netistä löytyy paljon niksejä ja ideoita. Tässä ovat TOP 5 -niksit vaellukselle:

1. JUOMAPILLISTÄ TUUBI VOITEILLE

Matkoilla voi joskus tulla tarve eri voiteille, ihan kosteusvoiteesta hydrokortisoniin. Tarve voi olla todella vähäinen, ja ison purkin tai tuubin kantaminen rinkassa voi tuntua tarpeettomalta. Tähän on kuitenkin olemassa pieni kikka! Tavallisista juomapilleistä saa hyviä kertakäyttöisiä minituubeja voiteille. Tässä ohjeet tuubin valmistamiseen:

  1. Leikkaa juomapillin sopivan pituudeksi.
  2. Sulje pillin toinen pää sulattamalla. Ota pihdeillä kiinni pillin päästä ja sytyttimellä sulata pihtien kohdalta.
  3. Täytä pilli valitsemallasi aineella. Pidä pillin aukko puhtaana! (Tähän voi käyttää pientä pillinosaa apuna).
  4. Sulata toinen pää kiinni -> TADAA!!!
  5. Kun haluat käyttää voiteen, leikkaa vaan toinen pää auki.

Juomapillin päät sulatetaan umpeen

Juomapillissä voi säilyttää erilaisia aineita

Tämä säilytystapa ei pelkästään rajoitu voiteisiin, vaan voit säilyttää mitä tahansa mikä mahtuu juomapilliin, esim. eri mausteita.

 

2. GPS:N KIINNITTÄMINEN RINKKAAN

GPS-laite on hyvä pitää käden ulottuvilla, mutta kädet pitäisi kuitenkin pysyä vapaana haastavassa maastossa. Kun ensimmäisen kerran kannoin GPS-laitetta mukanani se sai roikkua pienessä sulkurenkaassa rinkan olkahihnassa. Laite kumminkin heilui sinne sun tänne, joten laitoin sen lopuksi takin taskuun. Sieltä sen esiin kaivaminen oli aika työlästä. Lopulta keksin laittaa kuminauhan rinkan olkahihnan ympäri. Näin laite pysyi paikoillaan ja se ei heilunut ympäriinsä. Tämä on todella yksinkertainen kikka, jota voi myös käyttää muille varusteille.

GPS-laitteen voi kiinnittää kätevästi rinkan hihnaan

 

3. TEIPPIMERKINNÄT VAELLUSSAUVOIHIN

Tämä niksi on helppo tehdä ja se on suuri apu kun ylitetään vesistöjä. Ideana on laittaa teippimerkinnät vaellussauvoihin eri korkeuksille. Alin merkki tulee kengänvarren korkeudelle ja ylempi polven korkeudelle. Näin vesistöjä voi ylittää ilman tarpeettomia pulahduksia liian syviin kohtiin, kun syvyyden voi helposti tarkastaa sauvalla.

 

4. KYLMÄLAUKUSTA TOPATTU SUOJALAUKKU

Matkoilla on usein mukana enemmän tai vähemmän särkyviä varusteita. Esimerkiksi elektroniikka ja optiikka kuuluvat tähän kategoriaan. Edullinen suojalaukku varusteille on pieni kylmälaukku. Kylmälaukut ovat usein topattuja, kestävät suhteellisen hyvin kosteutta ja ovat kevyitä. Jopa eri kokoisia ja muotoisia laukkuja löytyy kaupoista. Käytän usein tällaisia laukkuja kun pakkaan elektroniikan ja optiikan käsimatkatavaroihin lentomatkalle. Kylmälaukku mahtuu hyvin reppuun, ja sen päälle saa vielä mahtumaan muuta tavaraa. Talvisin myös myrskylasit saavat matkata tällaisessa laukussa ahkiossa. Myöskin vaelluksen aikana voi säilyttää särkyviä tavaroita kylmälaukussa.

Topattu suojalaukku kylmälaukusta

 

5. LISÄLÄMPÖÄ MAKUUPUSSIIN

Kaikki ovat varmaan joskus palelleet makuupussissa, nukkuessaan ulkona. Joskus kylmät yöt tulevat yllätyksenä, ja joskus taas on vilu olo ilman mitään selvää syytä. Seuraava niksi voi tosin olla monelle hyvin tuttu, mutta mielestäni se kannattaa kerrata tässä. Näin se menee: Täytä illalla Nalgene-pullo (tai muu kiehuvaa vettä kestävä pullo) kuumalla vedellä. Laita pullo villasukan sisään. Nyt sinulla on käsillä aivan mahtava lämminvesipullo, jonka voit ottaa mukaan makuupussiin antamaan lisälämpöä. Jos sinulla on kaksi pulloa mukana, voit työntää toisen pullon makuupussin jalkopäähän, ja pitää toisen ylävartalon läheisyydessä. Pullon voi myös laittaa makuupussiin vähän ennen nukkumaanmenoa, jolloin sinulla on valmiiksi lämmin makuupussi kun menet unten maille. Muista vaan tarkistaa että korkki on kunnolla kiinni!

KOMMENTIT

Samanlaisia ​​blogeja


+ 27 kirjoitusta kategoriassa " Blogi, Naiset retkellä, Vaellus, Vinkit ulkoilijalle"